I.v.m. onze nieuwe webshop zijn wij vandaag telefonisch beperkt bereikbaar.

Aluminium staf

Bent u op zoek naar een massieve aluminium staf die u zelf de gewenste vorm kunt geven of een staf die reeds mooi voorgevormd is? Wij leveren topkwaliteit aluminium staven in verschillende vormen en maten. In onze online shop kunt u voor een platstaf, rondstaf, vierkantstaf of zeskantstaf kiezen, waarna u eenvoudig de gewenste afmetingen invoert. Na de automatische berekening van de voordelige prijs en na uw akkoord, maken wij de aluminium staf voor u geheel op maat. De bestelling wordt vervolgens zo snel mogelijk bij u afgeleverd of kan op donderdagen bij ons in Westmalle worden opgehaald.


De levertijd van het aluminium stafmateriaal is binnen 7 werkdagen. Bij de productdetails wordt de verwachte levertijd per soort staf aangegeven.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Aluminium platstaf / strip / lat
117 Beoordeling(en)
Aluminium vierkantstaf
15 Beoordeling(en)
Aluminium zeskantstaf
2 Beoordeling(en)
Rondstaf
49 Beoordeling(en)

Aluminium staven

In de webshop vindt u onder andere ons assortiment van aluminium staven. Een aluminium staf, ook wel volstaf genoemd, is een staaf van massief aluminium. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt en zijn vanwege het materiaal bovendien makkelijk bewerkbaar. Hierdoor zijn aluminium staven niet alleen populair bij professionals, maar ook hobbyisten maken er graag gebruik van.

Soorten staven

In onze aluminium webshop vindt u dan ook verschillende soorten aluminium staven. Naast het inzien van het aanbod, kunt u bovendien de gewenste maten invoeren. Na de invoering wordt automatisch een aantrekkelijke prijs voor u berekend en kunt u met veel gemak uw bestelling plaatsen. Een aluminium staf wordt (binnen de gestelde richtlijnen) geheel voor u op maat gemaakt, waardoor u na levering direct aan de slag kunt. Hieronder vindt u een overzicht van de soorten aluminium staven die u bij ons kunt kopen. Voor meer informatie of voor het bestellen van een aluminium staf, klikt u op de bijgevoegde link.

Platstaf aluminiumPlatstaf aluminium

Aluminium platstaf

De aluminium platstaf (of strip) is, zoals de naam al zegt, een platte staaf. Deze ‘neutrale’ vorm kan als balk of strip worden gebruikt, maar kan uiteraard eenvoudig tot elke gewenste vorm worden afgedraaid. De aluminium platstaf is vanwege zijn dikte en het materiaal zeer bewerkbaar en zijn in verschillende breedtes en diktes leverbaar. De strips zijn verkrijgbaar tot een maximale lengte van 6.000 mm met een breedte variërend van 10 tot 200 mm. De dikte van een aluminium platstaf loopt uiteen van 2 tot 40 mm. 

Ga naar de aluminium platstaf >>

Rondstaf aluminiumRondstaf aluminium

Aluminium rondstaf

Uit ons assortiment kunt u ook kiezen voor een aluminium rondstaf. Deze massieve ronde staaf is in verschillende diameters leverbaar, waarbij de staven op de door u gewenste lengtes worden gezaagd. Met diameters variërend van 5 tot 250 mm en een lengte van maximaal 3.000 mm, is er een ruime keuzemogelijkheid aanwezig. Ondanks de massiviteit van het product, blijft een aluminium rondstaf makkelijk bewerkbaar. Dat is en blijft het grote voordeel wanneer u kiest voor aluminium. Met weinig inspanning kunt u de rondstaf verder vormgeven. 

Ga naar de aluminium rondstaf >>

Vierkantstaf aluminiumVierkantstaf aluminium

Aluminium vierkantstaf

De aluminium vierkantstaf is in zowel grote als kleine afmetingen verkrijgbaar. Hierdoor zijn deze massieve staven voor vele toepassingen in te zetten. Niet alleen in de bouw, maar ook voor kleinere en grotere projecten van particulieren. De aluminium vierkantstaf is leverbaar met doorsnedes variërend van 8 tot 200 mm en met een maximale lengte van 3.000 mm. Alle bestellingen worden ook hierbij weer behandeld als maatwerk, waarbij de vierkante staven op maat worden gezaagd. U geeft de gewenste afmetingen aan ons door en wij zorgen voor de nauwkeurige afwerking.

Ga naar de aluminium vierkantstaf >>

Zeskantstaf aluminiumZeskantstaf aluminium

Aluminium zeskantstaf

Aluminium staven zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Naast de populaire rondstaf en vierkantstaf, is er steeds meer vraag naar ‘afwijkende’ vormen. Zo wordt in toenemende aantallen, ook in de bouw, steeds vaker gebruikgemaakt van bijvoorbeeld de aluminium zeskantstaf. Deze zeshoekige staaf is leverbaar in doorsnedes van 24 tot 32 mm en verkrijgbaar in een maximale lengte van 3.000 mm. Na het doorgeven van de gewenste maten, zagen wij de aluminium zeskantstaf nauwkeurig voor u op maat.

Ga naar de aluminium zeskantstaf >>